Menu Luk

Digitale foredrag 2024

Dansk Råd for Genoplivning afholdt fire digitale foredrag i samarbejde med TrygFonden i forbindelse med Strokedagen den 7. maj 2024. Du kan læse om hvert foredrag herunder samt inden længe kunne finde links, hvis du vil se eller gense foredragene.

Fysisk træning til patienter ramt af et lille Stroke

Rikke Steen Krawcyk fortalte om det kommunale samarbejde, Hjerneskolen , og indsatsen med tværsektoriel fysisk træning til patienter med et lille stroke. 

Moderator var Hysse Forchhammer, direktør i Hjernesagen

Strokelinjen - hvad kan jeg få rådgivning om?

Maja Klamer Løhr fortalte om, hvad man kan bruge Strokelinjen til og præsentere de ti hyppigste emner, der kommer op i samtalerne med Hjernesagens rådgivere. 

Moderator var Helle Klingenberg Iversen, overlæge, dr. Med. Afdeling for Hjerne og Nervesygdomme, Rigshospitalet.  

Lysets betydning for døgnrytmen og hjernetræthed efter stroke

Anders Sode West fortalte om at lys, der indeholder det blå farvespektrum, er den hovedsagelige regulator af vores døgnrytme, og kan øge vores vågenhed og søvnkvalitet via stimulering af visse hjerneområder. 

Moderator var Rolf Ankerlund Blauenfeldt, afdelingslæge og Ph.d. 

Hvordan bruges hverdagen i genoptræningen, og hvilke skjulte udfordringer opstår efter stroke?

Stefan Sjørslev Bodilsen præsenterede sine forskningsresultater om, hvordan hverdagen kan bruges til at understøtte genoptræningen efter stroke, og sætte fokus på nogle af de skjulte udfordringer, som man kan opleve i hverdagen efter et stroke.

Moderator var Claus Ziegler Simonsen, professor, overlæge, Ph.d.