Menu Luk

Red Hjernen

Red Hjernen er en borgerrettet indsats, der arbejder for, at flere overlever stroke til et godt liv i Danmark. Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag indsatsen.

En borgerrettet indsats om stroke
Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden indgik i 2018 et mangeårigt samarbejde om en borgerrettet indsats på stroke-området. Indsatsen skal lære danskerne symptomer på stroke og vigtigheden i at straks at ringe 1-1-2. 

Stroke er også kendt som slagtilfælde, apopleksi, hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Internationalt har stroke været det mest brugte ord i mange år, og derfor er det også det ord, Red Hjernen bruger, så vi med tiden alle sammen siger det samme.

Red Hjernen blev lanceret i efteråret 2019 med en kampagnefilm på TV og de sociale medier. Kampagnefilmen fokuserer på at lære danskerne Stræk, Snak, Smil-remsen, der relaterer sig til tre hyppige og let genkendelige symptomer på stroke og som kan medvirke til at finde frem til langt de fleste tilfælde af stroke. 

En lang række samarbejdspartnere
Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden samarbejder med en lang række samarbejdspartnere, der arbejder for at hjælpe danskerne til at reagere hurtigt ved symptomer på stroke og optimere vurdering og behandling på stroke-området. Samarbejdspartnere inkluderer bl.a. interesseorganisationer, lægefaglige selskaber, præhospitale ledere og ressourcepersoner på stroke-området. Se oversigt over deltagere i DRG’s styregruppe for stroke.