Menu Luk

Symptomer på et stroke opleves meget forskelligt og afhænger af hvilke områder i hjernen, der bliver ramt og hvor stort et stroke er. Lær de tre mest almindelige samt andre mindre hyppige symptomer at kende her.

Der er flere faktorer, der øger risikoen for et stroke. De hyppigste risikofaktorer er forhøjet blodtryk og fysisk inaktivitet, men også forhøjet kolesterol og diabetes har betydning. Læs mere om risikofaktorer for stroke her.

Ved behandling af stroke gælder det, at jo hurtigere behandlingen startes efter symptomdebut, des bedre er muligheden for behandling med et godt resultat. Læs mere om behandlingsmuligheder for blødning og blodprop i hjernen her.

Dansk Råd for Genoplivning har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen udarbejdet et faktaark om stroke, der præsenterer de nyeste tal og eksisterende viden på strokeområdet i Danmark. Find faktaarket her.

StrokeLinjen er et tilbud om oplysning og sundhedsfaglig telefonrådgivning om stroke til dig, som er ramt, pårørende, studerende, fagperson eller af anden grund har bekymringer eller spørgsmål vedrørende stroke. Find flere oplysninger om StrokeLinjen her.