Menu Luk

Digitale foredrag 2025

I anledning af Hjerneugen 2025 afholdt Dansk Råd for Genoplivning i samarbejde med TrygFonden fire gratis, digitale foredrag om stroke.

Du kan læse om hvert foredrag herunder samt se eller gense foredragene.

Hvordan bidrager forskning til at forbedre behandlingen af stroke patienter? 

Claus Ziegler Simonsen, professor på Aarhus Universitetshospital fortalte om forskning i akut stroke. Mens Helle Klingenberg Iversen, overlæge, dr.med., på Rigshospitalet, gav indblik i ny viden før og efter stroke. 

Moderator var Jonathan Wenstrup, læge, Ph.d., Præhospitale Center, Region Sjælland og afdeling for Hjerne- og Rygsmarvsskader.  

 

Atypiske symptomer på stroke

Rolf Ankerlund Blauenfeldt, afdelingslæge, Ph.d. og Klinisk Lektor, Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, fortalte om de atypiske symptomer på stroke.

Moderator var Jonathan Wenstrup, Læge, Ph.d., Præhospitale Center, Region Sjælland og afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader.

Stroke - når livet slår en kolbøtte

Maja Klamer Løhr, rådgiver hos Hjernesagen samt ansvarlig for Strokelinjen, fortalte om livet efter et stroke, og de eksistentielle spørgsmål og ændrede relationer, som det ofte indebærer. Thomas Stampe har haft et stroke og delte sine erfaringer med livet efter stroke.

Moderator var Claus Ziegler Simonsen, professor på Aarhus Universitetshospital.

Vigtigheden af hurtig erkendelse og opkald til 1-1-2 ved et stroke

Christina Rostrup Kruuse, professor, Dr. Med, Ph.d., FESO, overlæge og forskningsansvarlig for Hjerne- og Rygmarvsskader og Britta Klit Thomsen, sektionsleder AMK, Vagtcentralen, Præhospitalt Center, Region Sjælland, fortalte om vigtigheden i at ringe 1-1-2, samt hvordan et opkald til 1-1-2 foregår i forbindelse med et stroke.

Moderator var Claus Ziegler Simonsen, professor på Aarhus Universitetshospital.